A Komárom-Esztergom Megyei Oltási Munkacsoport újabb megbeszélést tartott a járvány elleni védekezésben résztvevő társszervezetekkel, így a katonaság, rendőrség, katasztrófavédelem, a kórházak, mentők, háziorvosok képviselőinek és a kormányhivatal vezetőinek részvételével.

A tanácskozáson az egyes praxisok oltottsági helyzetét is megvizsgálták, felmérték, hogy mely háziorvosi körzetben milyen típusú oltóanyag szükséges, mi áll rendelkezésre és hány fő vár még vakcinára. A háziorvosok mellett a kórházi oltópontok is üzemelnek, de nem lehet egyik területet sem mentesíteni jelenleg, szükség van mindenki részvételére és feladatvégzésére.

Az áldozatos munkát ezúton is hálásan köszönjük minden érintettnek! Komoly haladás érzékelhető – nem csak országos szinten, hanem megyénkben is – az átoltottságban, ez reményt ad a járvány mihamarabbi megfékezésére.


A kórházi oltópontokon ezen a héten a Pfizer, Moderna- és Szputnyik-vakcinával dolgoznak az egészségügyi dolgozók. A háziorvosoknál jelenleg az AstraZeneca áll rendelkezésre, illetve végzik a Sinopharm- oltóanyaggal való 2. körös oltásokat.

A héten még újabb AstraZeneca-szállítmány érkezik a kormányhivatalba, amelyet természetesen szétválogatás után azonnal továbbítunk a háziorvosokhoz.

Kérjük tisztelettel az állampolgárokat, hogy lehetőség szerint ne halogassák az oltóanyagok felvételét, hiszen minden szérum védettséget ad a szervezetnek, segít megakadályozni a betegség súlyossá válását és a járvány terjedését.Jó egészséget kívánunk minden ügyfelünknek!

(Kormánymegbízotti Kabinet)