Az idei esztendő nem úgy alakult, ahogy azt 2020 elején terveztük. Azonban ennek ellenére is sok minden történt, ami a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal napjait, illetve megyénk életét mozgalmassá tette.

Év elején megküzdöttünk a madárinfluenzával, majd a koronavírus-járvány első hullámával is.

A sok nehézség mellett mégis jutott idő mások megsegítésére, hiszen a Coop Segély Alapítvány adományának köszönhetően 210 rászoruló gyermek több mint 2 tonna súlyú élelmiszerhez juthatott, míg a Magyarok Kenyere jótékonysági eseményen megyénk gazdái által felajánlott gabonából készülhetett kenyér a nélkülözőnek.

A nyár során megérkeztek Tatára a Zrínyi Honvédelmi és Haderő-fejlesztési Program keretében beszerzett Leopard 2A4 harckocsik, amelyek átadását megtisztelte Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is.


Szeptemberben újabb mérföldkőhöz érkezett megyénk közigazgatása, hiszen megkezdte működését a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, amelynek köszönhetően havonta meghatározott időpontokban, helyben tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket.

Jelenleg várja buszunk, hogy a járványhelyzet végeztével újra elindulhasson, minden településen segítve az ügyintézést.


A koronavírus-járvány második hulláma ismét plusz terheket rótt ránk, azonban kollégáink megfeszített munkájának köszönhetően ezeken is túljutottunk. A folyamatos kontaktkutatás mellett az egyik legnagyobb feladatunk az oktatási és nevelési intézmények pedagógusainak, valamint a szociális otthonok lakóinak célzott, csoportos tesztelése volt.

Ahogy tavasszal az érettségizők védőfelszereléseinél és egész évben az iskolák és a háziorvosok által használt eszközöknél, úgy most ehhez is a kormányhivatal biztosította a megfelelő fertőtlenítőszerek és felszerelések rendelkezésre állását, az ehhez szükséges logisztikai feladatokat is a munkatársaink látták el.

Mindezt úgy, hogy a kormányhivatal nem állt le egy percre sem, folyamatosan fogadtuk ügyfeleinket, rendelkezésre álltunk minden alapfeladatunkban az összes területen. Természetesen munkánkban segítségünkre voltak a védekezésben résztvevő partner szervezetek is, amit köszönünk nekik!Feladataink nem értek véget, hiszen 2021. január 2-3-án folytatódik a pedagógusok évkezdő tesztelése, amelyre december 31. 20:00 óráig lehet jelentkezni. Köszönöm munkatársaimnak az egész éves helytállást. Jó egészséget és vírusmentes új esztendőt kívánunk minden Ügyfelünknek!

Dr. Kancz Csaba
kormánymegbízott

(Kormánymegbízotti Kabinet)