A táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a közegészségügyi és járványügyi szabályok szigorú betartására, minden résztvevő egészsége érdekében. Ezek kapcsán igyekszünk segítséget adni a következőkben.

A szervezőknek a tábor megkezdése előtt legalább 6 héttel a területileg illetékes Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya felé kell jelezniük a tábort.  
Vándortábor esetén, ha az útvonal több járási illetékességét érinti, a vándortábort a kiindulási pont szerint illetékes népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi / megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályánál kell bejelenteni. Az ehhez szükséges nyomtatvány ezen a linken érhető el.

A biztonság érdekében az érkezőknek – 18 év alattiak esetében a gondviselőjüknek – nyilatkozniuk szükséges a táborban résztvevő személy egészségi állapotáról. A jogszabályban megadott nyilatkozat tartalma ezen a linken érhető el.

Mind a szervezőknek, mind a táborokban résztvevők részére hasznos, ha megismerkednek a Nemzeti Népegészségügyi Központ által összeállított, csatolt szakmai ajánlással, amely a legfontosabb szabályokat tartalmazza. A szakmai ajánlás az alábbi linken érhető el: https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/1485/T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1s_t%C3%A1boroztat%C3%A1s_2022_2.pdf

Egészséges nyarat kívánunk!

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)