Az esztergomi járásban is elindult a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat. A mai napon Tokodaltárón összegeztük az eddigi tapasztalatokat, megfigyeltük a gördülékeny működést. Ezen az alkalmon jelen volt dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője, és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Dr. György István elmondta, a kormány a közigazgatásban 2010-től kezdődően a kiegyezés óta legnagyobb fejlesztést hajtotta végre, ennek újabb állomásaként ma már minden megyében elérhető a kormányablakbusz. Hozzátette, a jó állam jegyében folyó közigazgatási átszervezés eredményeképpen már 304 kormányablak van az országban, amelyekben közel 3000 féle ügyet lehet elindítani. A kormányablakokategészíti ki a buszos ügyintézés, mellyel mindenhová eljuttathatók az állami szolgáltatások.

Az indulás évében, 2018-ban12 ezer esetben indítottak eljárást a kormányablakbuszokból, 2019-re 20 ezerre nőtt az esetszám. Mivel 2020 szeptemberétől már 22 busz áll szolgálatban, az ügyfelek száma várhatóan meghaladja majd a 30 ezret - ismertette az államtitkár.

Völner Pál (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta, az Esztergomi Járási Hivatal három településen, Esztergomban, Dorogon és Nyergesújfalun működtet kormányablakot.Az újonnan átadott busz a járás többi településén megjelenik és ügyfélfogadást tart.

Az első két hét  tapasztalatai azt mutatják, hogy a vártnál is többen használják a busz szolgáltatásait, legfőképpen idősek és kisgyermekes édesanyák. A helyben nyújtott ügyintézési lehetőség jó alkalom a lejárt okmányok eddig elmulasztott megújítására is. Az esemény után a busz folytatta tovább útját Tokodra és Nagysápra.

Az októberi részletes menetrend az alábbi linken érhető el:  http://kormanyablak.hu/hu/komaromesztergom-megye-mobiliz%C3%A1lt-ugyfelszolgalat

(Kormánymegbízotti Kabinet)