A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) értelmében a veszélyhelyzet idején a Korm.rendelet hatálya alá tartozó engedélyköteles tevékenységek ellenőrzött bejelentés alapján, az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül végezhetőek.

A Korm.rendelet hatálya kiterjed a települési önkormányzat jegyzőjére is azokban az ügyekben, ahol a jegyző államigazgatási hatáskörben jár el.

Az ellenőrzött bejelentést az önkormányzatoknál is elektronikus úton (ügyfélkapu, illetve elektronikus űrlap és e-Papír szolgáltatás útján, valamint e-mailben) lehet megtenni. Komárom-Esztergom megye települései vonatkozásában a bejelentések fogadására szolgáló e-mail címek itt érhetők el. A beérkező bejelentésről a hatóság az ügyfél részére automatikus elektronikus visszaigazolást küld.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és járási hivatalai hatáskörében tartózó ügyekben a bejelentések fogadására szolgáló e-mail címek itt érhetők el.

(Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal)