Hosszas egyeztetés, támogatók, szponzorok felkutatása előzte meg az erdélyi Szentegyházi Gyermekfilharmónia dunaalmási hangversenyét. A júniusi árvíz miatt meghiúsult koncertre most végre sor kerülhetett.

Az Európa- szerte ismert és méltán elismert  gyermekmuzsikusok Haáz Sándor tanár úr vezetésével   2013. augusztus 16-án, pénteken este léphtek a közönség elé, akik csordultig töltötték meg a helyi fedeles lovardában  kialakított nézőteret. A koncertet megelőzően a tatai Kenderke Néptáncegyüttes alapozta meg a vendégek – köztük Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott és Popovics György megyei közgyűlési elnök - és azt est  hangulatát.

 

A 150 fős társulat ugyan teljesen ingyen vállalta a fellépést, de a két  napos itt tartózkodásukhoz  - szállás és étkezési  költségekhez – sok támogatóra volt szüksége a házigazda önkormányzatnak. 

 

 A színpad átalakításának szünetében fény derült a sok  segítő  kilétére,  ismét megmutatkozott a híres magyar  vendégszeretet, összefogás.

 

 

Kiváló muzsika, Ismert és kevésbé ismert dallamok csendültek fel, keltek szárnyra a késő nyári estén, az ezúttal békésen vonuló Duna partján,  vastapssal, könnyekkel.

A kapcsolódó galéria ide kattintva tekinthető meg.

(Kormánymegbízotti Kabinet)