Idén is a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal adott otthont az „Év háza Komárom-Esztergom megyében” és a „V4 országok díjazott családi házai” című kiállításnak, ahol a megye kiemelkedő épületeit díjazták.

A kormányhivatal épülete kiválóan alkalmas arra, hogy a legszélesebb nézőközönség láthassa a munkájukat és megismerkedhessen az építészet fontosságával, majd kitért a települési arculati kézikönyvek jelentőségére, melyek mintául szolgálnak az építtetők számára – mondta a díjátadón Markos Anikó.

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke ezt követően bemutatta az idei év díjazott alkotásait.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy ismételten házigazdái lehetnek az eseménynek, amelyet 11. alkalommal hirdettek ki azzal a céllal, hogy elismerésben részesítse és a nagyközönség számára is bemutassa azokat a Komárom-Esztergom megye területén megvalósult kiemelkedő színvonalú épületeket, amelyeket helyi, megyei építészek terveztek.

A beérkezett 24 pályaműből a szakmai zsűri összesen 10 alkotást részesített elismerésben.


Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében díjban részesültek: Tata Fácánoskert, Családi Ház (Tervező: Sárfy Tibor) Tatabánya, Egészségügyi épület (Tervező: Csőre Imre, Tóbiás Tamás) Esztergom, Kapcsolatok Háza Közösségi Ház és Átjáró Passzázs (Tervező: Borosházi Tamás) Tata, Kertészet (Tervező: Csőre Imre).


Gratulálunk a díjazottaknak, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

(Kormánymegbízotti Kabinet)