Dr. Kállai Mária kormánymegbízott a Jászberényi Járási Hivatal és a járáshoz tartozó két település, Jászárokszállás és Jászfényszaru településeket érintő dokumentumokat írta alá a megyei Kormányhivatalban.

A jászberényi megállapodást dr. Szabó Tamás polgármester, a jászfényszaruit Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester, a jászárokszállásit pedig Gergely Zoltán polgármester látta el kézjegyével.

A Jászberényi járásban 51. 315-en élnek és amelyhez 9 település tartozik, Jászberény, mint székhely, valamint Jászágó, Jászárokszállás, Jászboldogháza, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászjákóhalma, Jásztelek és Pusztamonostor tartozik.

A Jászberényi Járási Hivatal számára a helyi önkormányzat egy teljes irodaházat biztosít, míg a két másik településen kirendeltség lesz. Mindhárom városban működik okmányiroda, amely 2013. január 1-jétől átkerül a járási hivatalhoz.

Jövő évtől az önkormányzatoktól a járási hivatalhoz kerülnek még az okmányirodák, egyes gyám- és gyermekvédelmi, szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, köznevelési feladatok, menedékjog, egyes építésigazgatási feladatok, egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális, állategészségügyi, vízügyi hatáskörök, és a helyi védelmi bizottságok vezetése. A szabálysértési feladatok már 2012. április 15-től a kormányhivatalokhoz kerültek.

Jászfényszaru ezeken felül vállalta, hogy saját forrásból kormányablakot alakít ki. A város három megye határán, Jászberénytől 20 km-re található. Ez is indokolja a kormányablak létrehozását. A leendő Jászberényi Járás központhoz kapcsolt kormányablakkal a járás területén élő több ezer polgárhoz hozná közelebb a korszerű közigazgatást és jelentős segítséget jelentene a járási székhelyhez telepített kormányablak esetleges leterheltségének csökkentésében.
Jelenleg is zajlik egy pályázat, melynek keretében a városházát felújítják és ennek a projektnek a része a kormányablak megvalósítása. Így, a településen is megvalósulhat az egyablakos ügyintézés.

Jászberény: Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Szabó Tamás polgármester és dr. Gottdiener Lajos jegyző  írja alá a Jászberényi Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást
Dr . Kállai Mária megyei kormánymegbízott, valamint Gergely Zoltán polgármester és dr. Gábris Emese jegyző írja alá a Jászberényi Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodás Jászárokszállás települést érintő dokumentumot.

 Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, valamint  Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester és dr. Voller Erika jegyző írja alá a Jászberényi Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodás Jászfényszaru települést érintő dokumentumot.


 

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)