Mára 9500 azoknak a fiataloknak a száma, akik a program segítségével kaptak állást vagy jutottak képzési lehetőséghez Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP 5.2.1.) megvalósítói – a kormányhivatal járási hivatalainak munkatársai – a minap szakmai értekezleten számoltak be az eredményekről. Elhangzott: a projektbe eddig 9500 fiatalt vontak be, amelyre több mint 8 milliárd forint összegű támogatást ítéltek meg a munkáltatóknak, valamint a képzésben részt vevő intézményeknek.

A gazdaság újranyitásával még fontosabbá válik a fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítása, foglalkoztatottságuk növelése, amelyet ez az uniós program is támogat. Emellett továbbra is cél marad, hogy minél többeket bevonjanak a jó lehetőségeket kínáló programba – értékeltek a szakemberek.

A 25 év alatti fiatalok foglalkoztatását elősegítő program értekezletének fő témája a támogatott létszám további növelése.

A 9,5 ezer fiatalt bevonása több mint 8 milliárd forint összegű támogatatás megítélését jelenti a munkáltatók, ill. a képző intézmények részére.

A GINOP-5.2.1 „Ifjúsági Garancia” munkaerőpiaci programot 2015-ben indította el a kormány. Célja, hogy az inaktív, nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb ideig legyenek munkanélküliek, vagy minél kevesebbet legyenek oktatás nélkül. Emellett személyre szabott segítséget kínál munkaerőpiaci helyzetük javításához.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)