Huszonhat munkáltató ezernél is több álláshellyel várta az érdeklődőket kedden Jászberényben a kormányhivatal által szervezett Jászsági állásbörzén.

 

A karrierexpó célja az volt, hogy a munkát keresők és a munkaadók személyesen is találkozzanak, ezzel is elősegítve, hogy minél többen tudjanak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, a foglalkoztatók pedig értékes munkaerőhöz jussanak. A kiállításon a térség jelentősebb vállalatai mellett a posta, a honvédség, vagy a rendőrség is kínált lehetőségeket. A rendezvényen több mint négyszázan keresték fel a kiállítók standjait.

A kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy aki tud, az munkából éljen – jelentette ki a börze megnyitóján a megyei kormánymegbízott. Dr. Berkó Attila azt mondta, a kormány az elmúlt évtizedben számos gazdasági lépést tett ennek érdekében, így mára 2010 óta egymillió új munkahely jött létre. Ezt a folyamatot a pandémia sem törte meg, hiszen a magyar gazdaság a válság előtti szintre tudott visszatérni.

Nincsenek egyedül azok a fiatalok, aki munkát keresnek – mondta a Jászberényi Járási Hivatal vezetője. Vári-Nagy Judit közölte, majd’ ezerhétszáz huszonöt év alatti fiatalnak kínáltak támogatási lehetőséget, és az alacsonyabb iskolai végzettségűeknek is igyekszik segítséget nyújtani a jászberényi foglalkoztatási osztály.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)