A koronavírus-járvány nehéz helyzet elé állította a megyeszékhely bölcsődéit és annak dolgozóit, ők viszont helytálltak – mondta a város polgármestere a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmek átadásán.

 

A bölcsődei dolgozók tiszteletére rendezett hétfői ünnepségen – amelyen a kormányhivatalt dr. Balogh Gyula járási hivatalvezető-helyettes képviselte – Szalay Ferenc arról szólt, a város bölcsődei dolgozói eddig is nagy munkát végezte, az előző év viszont különösen nehéz volt. Ám a bölcsődei pedagógusok kiválóan teljesítettek, és hozzájárultak, hogy a szülők is dolgozni tudjanak.

A szolnoki bölcsődékben rend van, ami munkatársai lelkesedésének, szakmaiságának, önfeláldozó munkájának köszönhető – jelentette ki a városvezető. Hozzátette: a bölcsődei és óvodai fejlesztések, játszótér-felújítások mind a városstratégia részei.

Átadták az ünnepségen a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet és a Szívvel-lélekkel a kisgyermekekért díjakat is. A Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet idén Vinczéné Lajkó Rozália, a Tavirózsa bölcsőde kisgyermeknevelője és Domonics Mihályné, a Tavirózsa bölcsőde nyugdíjas bölcsődei dajkája kapta.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)