A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása segítségével már a háromszázadik ügyfél jutott hozzá autójához megyénkben. A támogatásban részesülő ügyfelet, a szajoli Tóth Évát az Ady Endre úti kormányablakban köszöntötte dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa.

Dr. Domokos Péter az eseményt követő sajtótájékoztatóján elmondta, országjáró körútja során érkezett megyénkbe, hogy a kormányhivatal vezetésével közösen kiértékeljék a kormányablak-hálózat kiépítettségét, és tárgyaljanak annak fejlesztési lehetőségeiről. Elhangzott, a koronavírus-járvány miatt országos szinten mintegy két és fél millió ügyféllel járultak kevesebben a kormányablakokhoz a tavalyi adatokhoz képest.

Ám a közigazgatás a veszélyhelyzet idején sem állt le. Ezt az időszakot egyebek közt a kormányablak-ügyintézők képzésére fordították. Az elkövetkezendőkben pedig a kistelepülésekre vinnék el a gyors és korszerű ügyintézést az eddig már tíz megyében is jól működő kormányablakbusz segítségével. A különleges jármű által biztosított lehetőségekről is beszélt a miniszteri biztos.

– Jelenleg az ország tíz megyéjében működik kormányablakbusz, mely több mint négyezer-ötszáz ügykörben segíti az ügyfeleket. Jász-Nagykun-Szolnok megyét idén ősztől járja majd ilyen jármű. Így azok az idősek, akiknek nehézséget okoz eljutni valamelyik kormányablakba, ekkor már igénybe vehetik a szolgáltatást – tudtuk meg dr. Domokos Pétertől.

– Megyénk településszerkezete teljes mértékben indokolja, hogy azokon a kistelepüléseken, ahol a tömegközlekedés miatt nehezebb megközelíteni egy-egy nagyobb várost, lehetőség nyíljon ugyanolyan szolgáltatások igénybevételére, mint egy kormányablakban – vette át a szót dr. Berkó Attila.

A megyei kormánymegbízott beszédében a térségben élők járványhelyzetben tanúsított hozzáállását méltatta. Majd hozzátette, a kormányablakokban továbbra is figyelnek az alapvető higiéniára. Alkalmazzák az átlátszó műanyagfalat, illetve ügyelnek a szájmaszkok és a kézfertőtlenítő használatára is.

(Új Néplap)