Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Semmelweis-napi ünnepséget rendezett, melyen Balog Zoltán miniszter és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár díjakat adott át az egészségügy területén kiemelkedő tevékenységet végző szakembereknek. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből négy orvos munkáját ismerték el.

 

A budapesti ünnepségen Batthyány-Strattmann díjat vehetett át Dr. Besenyei Mária, a Hetényi Géza Kórház főorvosa. A főorvos asszony 1971-től, a Szegedi Orvostudományi Egyetem elvégzése óta dolgozik a megyei kórházban. Pályája során három szakvizsgát tett; gyermekgyógyászat, aneszteziológia-intenzív terápia és a fertőző betegségek gyógyításából. Ma már nyugdíj mellett gyógyítja kis betegeit a gyermek-infektológiai osztályon.

Pro Sanitate díjban részesült Dr. Szabó Anna főorvos és Dr. Sinkó-Káli Róbert megyei tiszti főorvos.

Dr. Szabó Anna belgyógyász főorvos 1978-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Két szakvizsgával rendelkezik belgyógyászatból és infektológia-fertőző betegségek gyógyításából. Jelenleg a Hetényi Géza Kórházban dolgozik.

Dr. Sinkó-Káli Róbert megyei tiszti főorvos, a megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője. Dolgozott osztályon, orvosi szaktanácsadóként és volt városi főorvos is Szolnokon. 15 évig háziorvosként tevékenykedett, majd 2011-ben nevezték ki megyei tiszti főorvosnak.

 


Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Földesné Dr. Rékasi Éva. A Hetényi Géza Kórház adjunktusa 1989-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, két szakvizsgával rendelkezik belgyógyászatból és nefrológiából. 1998 óta a kórház nefrológiai osztályán dolgozik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervénél is elismerték az egészségügyi területen kimagasló tevékenységet végző szakemberek munkáját a Semmelweis Nap alkalmából.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is köszöntötte az ünnepségen a megye egészségügyi dolgozóit.

Az ünnepi műsort követően Dr. Sinkó-Káli Róbert megyei tiszti főorvos elismeréseket adott át.

 

Semmelweis Emlékplakettet kapott:

Dr. Pazsa Jelena – megyei tisztiorvos, Közegészségügyi osztályvezető

Dr. Beke Gabriella – járási tiszti főorvos, Szolnoki Járás

Sziráki Benedekné – CSVSZ védőnő, Jászberényi Járás

 


(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)