A megyei önkormányzat és a kormányhivatal foglalkoztatás javítását elősegítő pályázati konzorciuma 190 millió forint pluszforrást kapott.

 

2016 óta kezeli a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a kormányhivatal konzorciuma a hátrányos helyzetűek, inaktívak, közfoglalkoztatottak munkaerőpiaci elhelyezkedését elősegítő TOP 5.1.1 Megyei paktum projektet. A paktumra eddig 1 milliárd 339 millió forint uniós támogatás állt rendelkezésre – emlékeztetett a projektgazdák csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatóján a megyei közgyűlés elnöke. Hubai Imre bejelentette, Jász-Nagykun-Szolnok megye lehetőséget kapott a projekt folytatására; egy évvel meghosszabbodott a most ősszel lejáró határidő. Emellé 190 millió forint plusztámogatást nyújtott a kormány, ezzel a projekt megvalósítására már több mint másfél milliárd forintot kapott a térség.

Az elért célok teljességgel igazolják a projekt létjogosultságát – hangsúlyozta a megye kormánymegbízottja. Dr. Berkó Attila közölte, már több mint ezer főt sikerült bevonni a projektbe. Közülük 766-an bérjellegű, 250-en képzési jellegű támogatásban részesültek. A többletforrás újabb 150 ügyfél bevonását teszi lehetővé. Elmondta, a program egyéni cselekvési tervek szerint halad, ami azt eredményezte, hogy a programba bevontak több mint fele ennek hatására el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon. Kilencven százalékuk fél évvel később is foglakkoztatásban állt, vagyis a projekt jól elő volt készítve, és hosszú távú megoldást nyújtott. Az újonnan belépőknek munkaerőpiaci szolgáltatás, bértámogatás, bérköltség-támogatás, és önfoglalkoztatóvá válás támogatása formájában adható segítség – sorolta a kormánymegbízott. Ez azt jelenti, hogy általánosságban egy főre mintegy 900 ezer forint támogatás jut – tette hozzá.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)