Mintegy 480 millió forintnyi támogatás érkezett tavaly a hazai civileknek járó alapokból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezeteknek – jelentette ki kedden a megyeszékhelyen a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

 

Szalay-Bobrovniczky Vince tájékoztató országjárásának szolnoki állomásán elmondta, 2021. október 4-én nyílik meg a civil alap pályázati felülete, és egy hónapon keresztül lehet beadni a pályázatokat támogatásért. Közölte, idén az infláció feletti mértékben nő a civil szervezeteknek megítélhető támogatások mértéke, az utalások terv szerint jövő márciusban érnek célt.

A helyettes államtitkár emlékeztetett, idén 10,8 milliárd forintra nőtt a Nemzeti Együttműködési Alapból a civil szervezeteknek ítélhető források összege. Hozzátette, Magyarországon a civil élet fellendülőben van, és várhatóan a civil élet nem fog úgy „leülni”, mint a koronavírus-járvány korábbi szakaszában.

Támogatásáról biztosította a megyei civil szervezeteket a Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, és dr. Kállai Mária, Szolnok térségének parlamenti képviselője. Mint mondták, a civil szervezetek értékek teremtenek, működésük fontos a térségnek.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)