A környezetbarát közlekedést támogató kampány részeként szeptember 22-én reggel friss péksüteménnyel, gyümölccsel, teával várták a kerékpárral érkezőket Szolnok főterén. A hagyományoknak megfelelően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai ezúttal is részt vettek a Bringás reggelin.

A "Bringázz a munkába és suliba!" országos kampányhoz csatlakozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, szeptember 22-én reggel 6.30 és 8.30 óra között a Kossuth téren reggelivel látták vendégül azokat, akik kerékpárral indultak munkába vagy iskolába. A korábbi hasonló eseményekhez képest jóval többen érkeztek a megyeszékhely főterére, egész családok cserélték le biciklire autójukat aznap. A hetedik alkalommal megrendezett esemény jó hangulatban telt, a kissé hideg reggelen gyorsan fogyott a forró tea és a friss kakaós csiga.


És hogy miért érdemes kerékpárra pattanni és azzal közlekedni autó helyett?

Mert időt és pénzt lehet spórolni. Talán mondani sem kell, hogy mennyit érez a forgalmi dugókból vagy az útfelújításokból az, aki kerékpározik: semmit. Ráadásul, ha alkalmanként a kerékpárt választja, kevesebbszer kell tankolni az autóba, és elfelejtheti a parkolási díjakat.

Kerékpárral közlekedve nagyban hozzájárulhat a tisztább levegőhöz, és drasztikusan csökkentheti a szén-dioxid-lábnyomát.

Mert a legolcsóbban és leginkább időtakarékosan kerülhet fitt formába. Kényelmes tempóban tekerve is zsírt éget el a szervezet, sebességtől, egyéntől függően akár óránként 400-750 kalóriát.

Bringával közlekedve sokkal több lehetősége van felfedezni azt a helyet ahol él. Kedvére váltogathatja az útvonalakat, az érdekesebb utcák, terek, parkok, a szebb épületek, a jó kávézók, finom pékségek felé. Felfedezhet eddig ismeretlen helyeket.

(Kabinet)