A szabad magyar sajtó napja alkalmából három újságíró részesült elismerésben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Évek óta hagyomány, hogy közös ünnepséget tart a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a március 15-ét megelőző napon. Az idei sajtónapi rendezvényen Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a helyi sajtó munkatársait. A vármegyeháza dísztermében rendezett eseményen két újságíró vehetett át elismerést.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat 2023. évi díját Oszlács Norbert, a Rádió 1 Szolnok és térsége szerkesztő-műsorvezetője kapta. Az elismerést a díjazott távollétében a rádió értékesítési vezetője vette át.


A Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat 2023. évi Városi Sajtó Díját Tálas Lászlónak, a Szolnok TV főszerkesztőjének ítélték. A díjazott Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész Zounok ispán szobrának kicsinyített, bronzból készült mását kapta az elismerő oklevél mellé.

A kormányhivatal képviseletében dr. Katona Károly főigazgató vett részt az ünnepségen.


A Fidesz Magyar Polgári Szövetség sajtónapi rendezvényén Szilvási Zsuzsa részesült elismerésben több évtizedes szakmai munkájáért. Az Új Néplap, majd az Alföldhír internetes portál újságírója Szalay Ferenc polgármestertől és dr. Berkó Attila főispántól vehette át a díjat.

 

(Főispáni Kabinet)