A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve interaktív kiállításra várja az egészségükért tenni akaró kormányhivatali dolgozókat és a lakosokat. Az egyhetes programon a nyolc állomáson mérések, kérdőív és tanácsadás várja a látogatókat. A rendezvény nyitó napján Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve interaktív kiállításra várja az egészségükért tenni akaró kormányhivatali dolgozókat és a lakosokat. Az egyhetes programon a nyolc állomáson mérések, kérdőív és tanácsadás várja a látogatókat. A TÁMOP 6.1.2.11/1-2012-1095 számú pályázata keretében megvalósuló interaktív kiállítás napján Dr. Kállai Mária köszöntötte a résztvevőket.

A kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, az egészség az egyik legfontosabb érték. A Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv igent mondott arra a stratégiára, amely az egészséges életmódot hivatott elősegíteni és a prevenciót előtérbe helyezni. Hangsúlyozta; az ember életének nagy részét a munkahelyén tölti, ezért is fontos, hogy a lehető legjobb kondícióban maradjanak a hivatal munkatársai mentálisan és fizikailag egyaránt. Ehhez nyújt segítséget a komplex program, a folyamatos állapotfelmérés, és az ezen a héten át tartó részprogram; az Interaktív Kiállítás is.

Az új kezdet soha nem késő, mindig el lehet kezdeni, a program is azt üzeni, igent kell mondani az egészségre – tette hozzá a kormánymegbízott köszöntő beszédében.

A kormánymegbízotti köszöntőt követően Dr. Sinkó-Káli Róbert nyitotta meg a kiállítást. A megyei tiszti főorvos elmondta; a megye rossz egészségi mutatóit nézve kiemelten fontos nagy hangsúlyt fektetni a szemléletformálásra.

A tárlatvezetéssel egybekötött, egészséges életmódról szóló kiállítás keddtől - csütörtökig 10.00 és 14.00 óra között látogatható, pénteken pedig 10.00 órára várják a látogatókat a program bemutatására.

A kiállítás megtekinthető a Kormányhivatalok Napja elnevezésű nyílt napon is; október 28-án ugyanis megnyitják kapuikat a megyei kormányhivatalok, és bárki betekintést nyerhet a hivatali munkába. A Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv az interaktív kiállítás mellett bemutatja a Mintamenza programot is, ahol az érdeklődők az iskolai közétkeztetés megújításáról informálódhatnak.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)