Sorra járják Jász-Nagykun-Szolnok megye játszótereit a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. A helyszíni ellenőrzések célja, hogy mindenhol biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket.

 

A játék egy kisgyermek életének elengedhetetlen része; örömforrás, és jelentős szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésben. Napjainkban már minden településen van játszótér: közterületeken, óvodákban, iskolákban, valamint társasházak, vendéglátó- és szálláshelyek belső udvarára is gyakran telepítenek játszótéri eszközöket. Rengeteg lehetőség, megannyi élményforrás és néha balesetveszély is leselkedik a legkisebbekre. Ezért kell olyan nagy figyelmet szentelni a játszótéri eszközök ellenőrzésének. A vizsgálatok célja minden esetben az, hogy ne történhessenek balesetek, a gyerekek ne szenvedjenek maradandó sérülést, károsodást. Épp ezért a hatóság minden rendelkezésére álló eszközt felhasznál annak érdekében, hogy a gyerekek csak biztonságos játszótéri eszközökkel találkozhassanak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya a vizsgálatok során azt is ellenőrzi, hogy az üzemeltető a játszótéri eszköz használatba vétel előtti, illetve időszakos ellenőrzését a kijelölt szervezettel elvégeztette-e, hogy a jogszabály által előírt nyilvántartást rendszeresen, megfelelő adattartalommal vezeti-e, illetve hogy rendelkezik-e az intézkedéseket igazoló dokumentumokkal.


A revizorok tapasztalata szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében még mindig sok a hiányosság, ezért indokolt a játszóterek további, rendszeres ellenőrzése.

(Kabinet)