Jász-Nagykun-Szolnok megyében Újszászon és Szolnokon oltották be először koronavírus elleni vakcinával a szociális otthonok lakóit és munkavállalóit.

 

Az operatív törzs a koronavírus-járvány tavaszi hullámainak tapasztalatai alapján döntött a szociális otthonokban élők és gondozóik mielőbbi oltásáról. Ennek megfelelően az előző hét csütörtökén az ország legnagyobb, 400 fő feletti intézményeiben 1200-an már meg is kapták az oltást. A sort a 150 és 400 fő közötti lakóval rendelkező intézményekben folytatták a hétvégén. Az otthonokban lakók és dolgozók beoltásában a megyei kormányhivatalok és részt vettek.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőként szombaton az újszászi Zagyvaparti Idősek Otthonában oltották be a lakókat és gondozóikat. A vakcinát a bentlakók jelentős része kérte és kapta meg. Az oltások megkezdése kapcsán dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott, Hubai Imre közgyűlési elnök és Dobozi Róbert újszászi polgármester is köszönetet mondott az otthon munkatársainak, és az oltási munka résztvevőinek.

Vasárnap a Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézményében folytatódott az oltássorozat. A Vízpart körúti intézményben egész délelőtt zajlott az idősek és gondozóik oltása. A eseményen Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Hubai Imre a munkát végzőknek és a lakóknak is tolmácsolták jókívánságaikat, és elmondták, hogy a vírus elleni védekezéshez szükség van a vakcinákra. Szolnok legnagyobb idősotthonában a lakók nyolcvan százaléka és a dolgozók nagy része kapott oltást.

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott a közmédiának nyilatkozva elmondta, Jász-Nagykun-Szolnok megyében az országos átlaggal egyezik a koronavírus elleni oltásra jelentkező idős gondozottak, valamint a gondozóik aránya. A bentlakóknak több mint hetven százaléka, a dolgozók negyven-negyvenöt százaléka jelentkezett előzetesen oltásra – mondta.

Az oltás megkezdéséről készült képgaléria ide kattintva megtekinthető.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)