Újabb fejlesztés valósult meg Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház ellátórendszerében, átadták a Kardiológiai Osztály Elektrofiziológiai Laboratóriumát. Az ünnepélyes avatón köszöntőt mondott dr. Kállai Mária kormánymegbízott, aki beszédében elmondta, a most átadott laboratórium a magas színvonalú betegellátásnak és a fejlesztésnek köszönhetően a térség csaknem 440.000 állampolgárának nyújthat segítséget.

Mintegy negyed évszázada kezdte meg működését a Kardiológiai Osztály Szolnokon. Azóta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban egyre több – a modern kardiológiai ellátást elősegítő - fejlesztés történt. 2005-ben PCI (Percutan CoronariaI Intervenció) Centrumot hoztak létre, amely a mára egyre elterjedtebb szívérrendszeri megbetegedések esetén nyújt segítséget a szívkatéterezésben. A kardiológiai ellátás dinamikus fejlődésnek indult. A fejlesztés következő lépése a Kardiológiai Centrum Elektrofiziológiai Laboratóriumának létrehozása volt, melyet február elsején ünnepélyes keretek között adtak át.

A laboratórium átadóünnepségén dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a megyeszékhely dinamikusan fejlődő ellátórendszerének mérföldköve az Elektrofiziológiai Laboratórium. A tartalmas együttgondolkodásnak, a tudatos stratégiai gondolkodásnak és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a térségben élők számára óriási segítséget nyújt a most átadott labor a szívbetegségek eredményesebb gyógyításáért.

A későbbiekben az Elektrofiziológiai Laboratóriumnak és a magas színvonalú szakmai munkát végző orvosoknak, valamint egészségügyi dolgozóknak köszönhetően nagymértékben csökkenhet a szívinfarktus okozta halálozás a régióban.

A közel 50 millió forintos beruházással a szolnoki kórházban évente 50-60 beavatkozást végeznek a jövőben, a központi finanszírozástól függően.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)