Száz éve született Szolnokon Boldog Sándor István vértanú. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisét tartottak a Belvárosi Nagytemplomban. A hálaadó szentmisén Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Szakali Erzsébet főigazgató is jelen volt.

Száz éve született Szolnokon Boldog Sándor István vértanú. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisét mutatott be a Belvárosi Nagytemplomban dr. Beer Miklós püspök. Sándor István szalézi szerzetes hitéért halt mártírhalált 1953-ban, szülővárosa Szolnok méltóképpen igyekszik őrizni emlékét.

Az ünnepi szentmisén jelen volt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Szakali Erzsébet főigazgató, Ábrahám Béla, a szalézi rend magyarországi tartományfőnöke, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere is.

Xavéri Szent Ferenc mellett mától Boldog Sándor István személyében másik védőszentje is van a megyeszékhelynek. Az erről szóló okiratot a szentmisét követően látta el kézjegyével dr. Beer Miklós, Ábrahám Béla, Szalay Ferenc és Máthé György.

A centenáriumi rendezvény koszorúzással zárult.

(Kormánymegbízotti Kabinet, szolnok.hu Képforrás: Iszolnok)