Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében négyen részesültek gazdasági eredményük elismeréseként az Év Vállalkozása díjban. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közös rendezvényén a vármegye gazdaságát ismertető TOP 50 című kiadványt is bemutatták.

Huszonhatodik alkalommal adták ki a TOP 50 összeállítást, amely a vármegye gazdasági életére leginkább befolyással bíró félszáz társas vállalkozás tevékenységét mutatja be. Dr. Sziráki András elnök köszöntőjében elhangzott: a jelenlegi nehéz helyzetben is folyamatosan tudta gyarapítani értékeit a vármegye gazdasága, és eredményes évet zárt.


2022-ben kiemelkedő sikert ért el Jász-Nagykun-Szolnok vármegye gazdasága, 3440 milliárd forint körüli értéket állított elő, ez az előző évhez képest több mint 16 százalékos növekedést jelent – mondta az elnök. Ezzel az eredménnyel a vármegye megőrizte helyét, stabilan az élmezőny végén van. Mindez annak köszönhető, hogy három térség – a Jászság, a szolnoki térség és a Nagykunság–Közép-Tiszavidék–Tiszazug vidéke gazdasága növekedési pályán van – hangzott el dr. Sziráki András beszédében.


A kormány gazdaság- és fejlesztéspolitikáját Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese ismertette az esemény vendégeinek.

Dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében kiemelte: bár egy rendkívüli és küzdelmes évet tudhatunk magunk mögött, vármegyénk gazdasága tovább gyarapodott, nőtt a foglalkoztatottak száma, több jelentős beruházás van folyamatban.


A 2022-es év nem úgy alakult a vállalkozások számára, ahogy azt mindannyian vártuk. Abban bíztunk, hogy a Covid okozta válság után nyugodt, stabil és kiszámítható gazdasági környezet következik. Ezzel szemben a szomszédos országban zajló háború okozta nehézségek határozták meg alapvetően a vállalkozói, gazdasági feltételeket – hangsúlyozta beszédében a kormányhivatal vezetője.


Az ünnepi eseményen a TOP 50-es kiadvány bemutatása után átadták az Év Vállalkozása díjakat, amelyben ezúttal négyen részesültek:

· a Samsung Electronics Magyar Zrt.,

· a Claas Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.,

· a Jászinvest Zrt., valamint

· Oláh Béla újszászi bútorasztalos mester.

Mindannyian Györfi Sándor szobrászművész kisplasztikáját vehették át az elismerést igazoló oklevél mellett.

(Főispáni Kabinet)