Mintegy 250 millió forintból újult meg a rákóczifalvai Városi Sportcsarnok. Az ünnepélyes átadó után sportbemutatókra és mérkőzésekre hívták a környező települések lakóit.

A korszerű létesítmény avatóján dr. Túróczi Imre, a település polgármestere, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, Bardóczi Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója, és Farkas József, az Alföldi Farkasok Sportszervezet ügyvezetője méltatta a beruházást.


A felújított csarnok avatásán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Katona Károly főigazgató mondott köszöntőt.

A beruházásra a helyi önkormányzat nyert 250 millió forintot a Magyar Kézilabda Szövetség országos tornaterem-felújítási programja pályázatán. A korszerűsítést a szövetség végezte el. A munkálatok során megújult a küzdőtér, az öltözők, a közlekedők, új berendezési tárgyakat vásároltak. A tornaterem aljzatát szigetelték, lebetonozták, új parkettával látták el, és megfelelő hangosítást építettek ki a szakemberek. Emellett megújult a burkolat a szertárban, az orvosi helyiségben, az irodában is, korszerűsítették a vizesblokkot és a villamos hálózatot.


Az ünnepélyes megnyitót követően azonnal birtokba vették a sportolók a csarnokot: a nap további részében kosárlabda bemutatót, valamint kézilabda és labdarúgó mérkőzést tartottak.

 

(Főispáni Kabinet)