Az új munkahelyeket is teremtő fejlesztéseket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal szakhatóságként támogatta.

 

Két meghatározó szolnoki vállalat is bővítette gyártókapacitását a közelmúltban. A McHale Hungária Kft. új festőcsarnokot nyitott, a Béres Gyógyszergyár Zrt. gyártóterületét növelte. Mindkét új üzemrész bemutatóján megköszönték a szakhatósági munkát a kormányhivatalnak, amelyet dr. Berkó Attila kormánymegbízott képviselt.

Hétfőn mutatta be új festőcsarnokát a McHale Hungária Kft. tószegi úti gyárában. A vállalat a beruházással több mint háromszorosára növelte festőkapacitását. Az új, négyezer négyzetméteres részleg még tavaly készült el, ám a pandémia miatt csak most tudták körbevezetni a kivitelezést segítőket. Kiss Tamás ügyvezető elmondta, a vállalat 16 ezer négyzetméteren 9 milliárd forintos fejlesztést valósított meg, mióta tizenhét évvel ezelőtt átvették az egykori Mezőgépet. Hozzátette, 2022 végéig újabb 1,3 milliárdot terveznek befektetni, a háromszáz szolnoki és Szolnok környéki családnak megélhetést nyújtó vállalat ezzel tovább növekedhet.

Új gyártórészleget avattak kedden a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki telephelyén. A 6,7 milliárd forintos beruházást 3 milliárd forint vissza nem térítendő állami hozzájárulással támogatta a Pénzügyminisztérium a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

Varga Mihály pénzügyminiszter felidézte, a Béres Gyógyszergyár 2015 óta 12 milliárd forint összegű beruházást valósított meg szolnoki telephelyén, mintegy 6 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatással. A társaságnál több száz munkahely jött létre az elmúlt években, már csaknem félezer magyar embernek adnak folyamatosan munkát. Varga Mihály hangsúlyozta, az erős magyar gyógyszeripar nemzetgazdasági érdek, teljesítményére válsághelyzetben és a gazdaság újraindításakor is számíthat az ország.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke elmondta: a 69 új munkahelyet is teremtő beruházás során a társaság 2050 négyzetméterrel növelte tisztatéri gyártóterületét, robottechnológiával újult meg a Béres Csepp gyártósora, emellett újabb termelő- és laboratóriumi eszközöket vásároltak és bővítették raktárkapacitásukat is. A Szolnokon foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 402-re emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált – számolt be.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)