Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

főispán

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 20. 14:31

Megkezdődött a húsvéti termékek ellenőrzése

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során az étkezési tojás és az édesipari termékek forgalmazását, illetve sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket ellenőriznek a szakemberek. A fogyasztóvédelmi hatóság a kalácsokat, gyümölcsleveket és szeszes italokat vizsgálja. A cél minden esetben az, hogy a húsvéti ünnepek alatt kizárólag biztonságos termékek kerüljenek a családok asztalára.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 17. 12:29

Szolnokon állomásozik a Petőfi-busz

A Petőfi Emlékév alkalmából vándorkiállítást indított útnak a Petőfi Irodalmi Múzeum. Szolnokon március 19-ig, vasárnapig, a Hild János téren tekinthető meg ingyenesen a Petőfi-busz. A kiállítás ünnepélyes nyitórendezvényén dr. Berkó Attila főispán képviselte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalt.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 15. 17:55

Ünnepi megemlékezések Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére, valamint a magyar zászló és címer napja alkalmából koszorúzásokat és megemlékezéseket tartottak Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 15. 17:05

Átadták a megújult sportcsarnokot Rákóczifalván

Mintegy 250 millió forintból újult meg a rákóczifalvai Városi Sportcsarnok. Az ünnepélyes átadó után sportbemutatókra és mérkőzésekre hívták a környező települések lakóit.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 14. 13:49

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei újságírókat köszöntöttek

A szabad magyar sajtó napja alkalmából három újságíró részesült elismerésben Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 13. 9:21

Magyarországi és határon túli gazdasszonyok szakmai találkozója

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezete, valamint a vármegyei Gazdakörök Szövetsége immár második alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Gazdaasszony Találkozót. A Vármegyeháza dísztermében tartott szakmai rendezvényen a Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervhez kötődő támogatásokról, valamint a földművelés új irányairól, módszereiről is hallhattak tájékoztatót az agráriumban dolgozó hölgyek.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 10. 12:30

A törökszentmiklósi kormányablakban csütörtökön csak délután lesz ügyfélfogadás

2023. március 16-án, csütörtökön délelőtt Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos utca 135/A. szám alatti kormányablakban - az informatikai eszközök éves karbantartása miatt - szünetel az ügyfélfogadás. Aznap délután, 12.00 és 18.00 óra között várják az ügyfeleket.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 10. 7:50

Öt éves a szolnoki, Ady Endre úti kormányablak

2018. február 27-én adták át ünnepélyes keretek között a Szolnoki Járási Hivatal új épületét, és ezzel együtt megnyílt a város harmadik kormányablaka, amely azóta naponta átlagosan 350 ügyfelet fogad. Ma tortával köszöntötték a jeles évfordulót a szolnoki KAB 2 kollégái, akik közül többen már az öt évvel ezelőtti nyitás óta itt dolgoznak.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 9. 13:19

Kedden szünetel az ügyfélfogadás a jászberényi kormányablakban

Informatikai karbantartás miatt 2023. március 14-én, kedden a Jászberény, Szabadság tér 16. szám alatti kormányablakban szünetel az ügyfélfogadás. Az ügyintézők a kérelemnyomtatványokat kiadják, és szóbeli tájékoztatást nyújtanak.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, 2023. március 8. 15:30

Gazdasági fórumot tartott a VOSZ

Nagy érdeklődés kísérte a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének szolnoki fórumát. Az eseményen a VOSZ öt éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, valamint a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól is hallhattak tájékoztatást a térség gazdasági szereplői.