Dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka meghívására érkezett a déli határra dr. Berkó Attila és Hubai Imre. Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja és a megyei közgyűlés elnöke a Hercegszántón tett látogatás során meggyőződhettek a határvédelmet ellátók védelmi képességéről, felszereltségéről és kifogástalan ellátásáról.

A kormánymegbízott és a megyei elnök – átadva a megyeszékhely és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselők ajándékait és jókívánságait – köszöntötte a katonákat, megköszönve nekik egész éves munkájukat.

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke azt mondta, hálásak lehetünk a szolnoki, Szolnok megyei és minden katonának, akik nem csak az év utolsó, de mind a 365 napján a biztonságunkért dolgoznak. A kormánymegbízott kiemelte a magyar katonák remek teljesítményét, amellyel évek óta ellenáll a déli határra nehezedő migrációs nyomásnak. Hozzátette, külön is büszkék lehetünk a megyei alakulatok tagjaira, akik profin látják el katonai szolgálatukat.