Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

főispán

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 23. 7:30

A baleset-megelőzésre hívják fel a figyelmet

A kormányhivatal munkavédelmi hatósága is csatlakozott a rendőrség által szervezett Biztonság Hete rendezvénysorozathoz. A szolnoki Tisza-parton szeptember 24-én, szombaton a baleset-megelőzésre szeretnék felhívni a gyerekek, fiatalok figyelmét.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 22. 11:12

Kerékpárra szálltak a kormányhivatal munkatársai

A környezetbarát közlekedést támogató kampány részeként szeptember 22-én reggel friss péksüteménnyel, gyümölccsel, teával várták a kerékpárral érkezőket Szolnok főterén. A hagyományoknak megfelelően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai ezúttal is részt vettek a Bringás reggelin.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 21. 14:46

Újra jegyzői szakmai napot szervezett a kormányhivatal

A megyei települések jegyzői által javasolt felvetésekből állították össze a rendezvény témaköreit a Hatósági Főosztály szakemberei.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 21. 12:11

Kormányablakbusz érkezik Zagyvarékasra az időközi választás napján

Szeptember 25-én polgármestert választanak Zagyvarékason. Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, vasárnap 8.00 és 19.00 óra között kormányablakbusz lesz jelen a településen.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 20. 15:20

Pincétől a padlásig bejárták a szolnoki Megyeházát

Jó néhány érdekes történetet és különleges helyszínt ismerhettek meg azok, akik a Kulturális Örökség Napján a szolnoki Megyeháza megtekintését választották.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. szeptember 20. 15:17

Gyalogakácot és a zöld juhart irtottak a Tisza árterében

Tiszaroff, Tiszabő és Tiszabura árterein az elmúlt időszakban jelentős mértékben elburjánzott két inváziós faj, a gyalogakác és a zöld juhar. E két növény elszaporodását azért kell megakadályozni, mert kiszorítják az őshonos növényeket, és átformálják a környezetet. A növények irtását a napokban fejezték be a szakemberek.