Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 21. 12:18

Hamarosan átadják a forgalomnak az M4 Szolnok–Budapest közötti teljes szakaszát

Befejezéséhez közeledik az M4 autóút Abony és Törökszentmiklós közötti 28 km-es szakasza. A forgalomba helyezési engedélyezés a hatóságoknál már folyamatban van.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 20. 10:31

Lehet jelentkezni május-júniusi érettségire

Január 18-ától február 15-éig lehet jelentkezni a 2021/2022-es tanév május-júniusi közép- és emelt szintű érettségi vizsgáira.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 18. 13:26

Némi odafigyeléssel megelőzhető a partifecske telepek véletlen megsemmisítése

Gyakran előfordul, hogy partifecskék költöznek egy építkezés területére, s veszik birtokba az ott tárolt hatalmas földhalmot, homokkupacot. A munkagépek kezelői azonban sajnos nem minden esetben veszik észre a védett madarak földbe épített odúit.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 14. 10:51

Szolnokon is szép számban telelnek erdei fülesbaglyok

Napjainkban egyre több erdei fülesbaglyot láthatunk a városi parkokban, templomkertekben, köztereken – hívta fel a figyelmet Dr. Nemes Gábor főosztályvezető. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a védett madarak városi jelenlétét.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 13. 10:59

Hivatásos gondnoki tanúsítványokat adott ki a megyei gyámhivatal

Az elmúlt év végén hivatásos gondnokoknak tartott képzést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. Ezúttal 9 fő vett rész a tanfolyamon, majd tett sikeres vizsgát.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2022. január 12. 14:13

Emlékezés a doni hősökre

Történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközetére, a doni katasztrófa áldozataira emlékeztek ma Szolnokon. A megye és a város vezetői, fegyveres és civil szervezetek, pártok, oktatási intézmények képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit a Tiszai hajósok terén lévő emlékműnél. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Balogh Gyula, a Szolnoki Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese képviselte a megemlékezésen.