Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus tesztelésre. Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végeztethetik el a pedagógusok és más intézményi dolgozók a tanítás megkezdése előtt. Foglaljon időpontot itt!

⏰ Időpontot foglalni december 31., csütörtök 20:00 óráig van lehetőség

EZEN AZ OLDALON

(https://pedszures.kh.gov.hu/appointment)

⭕ A kormány arra kéri az érintetteket, hogy vírus terjedésének csökkentése és a várakozás elkerülése érdekében foglaljanak időpontot.

⭕ Január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7.00 és 19.00 óra között a köznevelésben dolgozók kereshetik fel a megadott mintavevő pontokat.

⭕ A csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik.

⭕ Országszerte összesen 99 helyszínen végzi a vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

⭕ Az időpontfoglalás menetéről, a mintavevő pontokról és a teszteléssel kapcsolatos további tudnivalókról az intézmények munkatársai az Oktatási Hivatal COVID-19 oldalán találnak információt.

⭕ A teszteléshez szükséges egy adatlap kitöltése. Amennyiben lehetősége van rá, kérjük, előre töltse ki és kinyomtatva, aláírva két példányban vigye magával az adatlapot, ezzel is elősegítve a tesztelés minél gyorsabb lebonyolítását. Az adatlap innen tölthető le.

⭕ Az előzetes időpontfoglalási lehetőséggel nem élő illetve az oktatási azonosítóval nem rendelkező foglalkoztatottak (hitoktatók, technikai dolgozók stb.) előzetes regisztráció nélkül, a megadott idősávokon belül keressék fel az általuk kiválasztott valamelyik tesztelési helyszínt, ahol le fogják őket tesztelni.

A tesztelési pontok (mintavételi helyszínek) megyénként rendezett címe itt érhető el.

(kormanyhivatal.hu)