Több mint tízezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít az Emerson a hevesi megyeszékhelyen, kétszáz új munkahelyet teremtve a beruházással. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az ünnepélyes alapkőletételen kiemelte, a cég filozófiája megegyezik a kormányéval, a munkahelyteremtés és -megőrzés a jövő záloga.

Egerben több mint ötven éves hagyománya van a pneumatikagyártásnak, 2018-tól részei a globális technológiai cégcsoportnak. A beruházással közel duplájára nő az egri gyár területe. Új gyártó, logisztikai és raktározási épület, valamint irodaház is épül. Gödri István vezérigazgató szavai szerint az egri szakemberek kiváló munkáját tükrözi, hogy a cégcsoport kutatás-fejlesztési központja is itt kap helyet.

Örömteli, hogy nehéz hónapok után egy olyan bővítésről lehet hírt adni, ami kétszáz családnak biztosít majd megélhetést – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám polgármester. Mint mondta, a világjárvány miatt Egert a turizmus-vendéglátás válsága sújtotta, ami rámutat arra, hogy szükség van az ilyen ipari fejlesztésekre, azon túl, hogy a város gazdasági profilját alapvetően nem kívánják megváltoztatni.

Fotó: Gál Gábor

A jövőbe vetett hit és az értékteremtés szimbóluma az Emerson egri bővítése – utalt a pandémia miatti gazdasági kihívásokra dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott szerint a gyár magas hozzáadott értékű termékeket állít elő, káros anyagok kibocsátása nélkül, fenntartható módon. Örömteli, hogy az amerikai cég meglátta a hazai mérnöki szakértelemben a lehetőséget és Egerben valósítja meg a közel 4 és fél milliárd forintos beruházást – tette hozzá.

Az új gyártócsarnok építését a Heves Megyei Kormányhivatal a hatósági eljárások, engedélyek lehető leggyorsabb ügyintézésével, társhatóságokkal való egyeztetéssel segítette. Az épületegyüttes várhatóan őszre készül el.

(Heves Megyei Kormányhivatal)