Ünnepélyes keretek között adták át kedden azt a 37 új autóbuszt, amelyek mostantól Heves megye helyközi közlekedésében szállítják az utazókat. A flottamegújítási program keretében még az év elején újabb három környezetkímélő jármű érkezik majd a megyébe.

Tovább fiatalodik Heves megye járműállománya, a 6 új MAN csuklós busz júliusi átadása után ezúttal 37 darab Credobus Econell kezdte meg szolgálatát. Az egri buszpályaudvaron tartott ünnepségen dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár beszélt a közösségi közlekedés sikeresen lezajlott integrációjáról. Mint mondta, a versenyképesebb működés, a hatékonyabb járműbeszerzés és a költségvetési források produktív felhasználása révén az utasok számára nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése volt a cél.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, választókerületi elnök beszédében kiemelte, régen várt minőségi fejlesztések kezdődtek meg a közösségi közlekedésben és a térségében járó helyközi, távolsági illetve helyi buszok korszerűsítése kihat az itt élők életminőségére, a munkaerő mobilitására is. Dr. Pajtók Gábor beszélt az intermodális csomópont tervezéséről is, amely a Modern Városok Programja keretében folytatódhat.

Jelentősen csökken a járműállomány átlagéletkora Heves megyében – hívta fel a figyelmet dr. Pafféri Zoltán. A társaság elnök-vezérigazgatója további három, környezetkímélő busz jövő év eleji forgalomba állítását is bejelentette. A helyi közlekedésben is várható fejlesztés, a Zöld Busz Program keretében Eger is részesül majd az új elektromos busz beszerzésből.

(Heves Megyei Kormányhivatal)