A Heves Megyei Kormányhivatal negyvenegy munkatársa végezte el sikeresen a kormányablak-ügyintézői képzést. A bizonyítványokat dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott adta át a Megyeházán.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség alkotta konzorcium a KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projekt keretében sikeres pályázatot nyújtott be és 6,9 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázatnak köszönhetően a Heves Megyei Kormányhivatalnál szeptemberben indult el a kormányablak ügyintézői képzés VI. üteme.

A kiemelt projekt fő célja, hogy a területi államigazgatás humánerőforrás fejlesztésével tovább javuljon az ügyintézők szakmai felkészültsége, az ügyintézés színvonala, és növekedjen az ügyfelek elégedettsége. A közigazgatás hatékony működéséhez, a szolgáltatói szemléletű feladatellátásához elengedhetetlen a kormánytisztviselők folyamatos képzése, a naprakész információk elsajátítása.

A rendezvényen dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott méltatta a kormányablak-ügyintézők munkáját. Mint mondta, az állampolgárok az ügyintézőkkel való találkozás alapján ítélik meg a kormányhivatal működését és büszke arra, hogy az ügyek magas száma mellett elenyésző a panaszok aránya.

(Heves Megyei Kormányhivatal)