Az országban elsőként Heves megyében épült modern Állategészségügyi állomás, amelyet ötven éve adtak át az egri Szövetkezet utcában. Egykori és jelenlegi munkatársak elevenítették fel az elmúlt évtizedek nagy kihívásait, változásait az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen.

1969. november 8-án adták át az Állategészségügyi állomás épületét

Az épület átadásának évfordulóján mindazokat ünnepeljük, akik Heves megyében egykor és most az élelmiszerbiztonság és állategészségügy területen látták és látják el felelősségteljes hivatásukat – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott szerint az, hogy 1969-ben elsőként megyénkben létesítettek modern bázist az állategészségügynek, a helyi szakemberek elhivatottságának és munkájának elismerése volt.

Oravecz Márton, a Nébih elnöke hangsúlyozta, hogy a területen dolgozó szakemberek  feladatai mára jelentősen kibővültek, mert az állatokat érintő járványok megakadályozása mellett felügyelik a teljes élelmiszerláncot.

Az esemény házigazdája dr. Koren János, a kormányhivatal főosztályvezetője fotók segítségével mutatta be az állomás ötven évét. Mint mondta, legutóbb teljes energetikai korszerűsítésen esett át az épület.

Galéria megtekintése

Fotó: Gál Gábor

(Heves Megyei Kormányhivatal)