Március első hetében folytatódik a koronavírus elleni oltás a háziorvosi rendelőkben és az oltópontokon is. A Heves Megyei Kormányhivatalhoz kedden megérkezett az AstraZeneca és a Moderna vakcinája, előbbivel a regisztrált 18-59 éves krónikus betegek, utóbbival pedig – a Pfizer- és Sinopharm-oltóanyagok mellett – az idősebbek immunizálása történik majd.

Heves megyében 11 ezer regisztrált állampolgár koronavírus elleni első oltása valósulhat meg ezen a héten – mondta dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott annak kapcsán, hogy kedden 190 ampulla AstraZeneca- és 140 Moderna-oltóanyag érkezett a népegészségügyi főosztályra.

Fotó: Gál Gábor

Mint mondta, a háziorvosok a héten a 60 feletti regisztráltak oltását szervezik meg, Moderna- és Sinpoharm-vakcinákkal a rendelőkben, Pfizerrel pedig az oltópontokon. Minden praxisban folytatódik oltás – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

A krónikus betegséggel élő, 60 év alatti regisztráltak oltása ezúttal az oltópontokon valósul meg, megyénkben 1900 fő fog sms-ben értesítést kapni az AstraZeneca-vakcina beadásának időpontjáról, helyszínéről.

Dr. Pajtók Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy az érintettek a hozzájáruló nyilatkozatot megtalálják a koronavirus.gov.hu oldalon. Ha lehetőségük van kinyomtatni és kitölteni, azzal segítik az oltóorvosok munkáját.

A regisztrált idősek oltása egy hónappal ezelőtt kezdődött, így a napokban 1670-en már a második oltásukat is megkapják.

(Heves Megyei Kormányhivatal)