Strand- és kikötőberuházást adtak át kedden a tiszanánai Dinnyésháton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével. Összesen 423 millió forint uniós és állami támogatásból megújult a fürdőhely környezete, javult az élvezhetősége, míg a kikötőnek jelentősen növekedett a befogadóképessége. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott további Tisza-tavi fejlesztésről is beszámolt.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszámolt a turisztikai ágazat helyzetéről és elismerését fejezte ki a világjárvány ellenére is fejlesztést megvalósító tiszanánaiak felé. Kiemelte, Magyarország az Európai Unió második leggyorsabb oltási kampányát hajtotta végre, mára pedig több ezer helyszínen zajlanak turisztikai fejlesztések az országban. Elhangzott, hogy egy rendkívül nehéz első félévet követően, tavaly az elmúlt 30 év legjobb főszezonját tudta produkálni a magyar turisztikai ágazat, a strandok és a hozzákapcsolódó vendéglátó egységek forgalmának rekorddöntésére pedig idén jó esély van.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter Tóth József polgármesterrel tekintette meg a fejlesztéseket

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott egy újabb Tisza-tavi fejlesztésről is beszámolt az eseményen. Mint mondta, biciklis komp köti majd össze – hosszanti irányban – a tóparti települések kerékpárútjait és a hiányzó kiskörei aszfaltos szakasz is megépül. A cél, hogy erőnléttől függően lehessen kisebb, vagy nagyobb köröket teljesíteni.

Dr. Pajtók Gábor: "ezek a fejlesztések újabbakat vonzanak majd!"

Felhívta a figyelmet, hogy a kormányhivatal adatai szerint kiváló vízminőséggel rendelkeznek a Tisza-tó szabadvizű strandjai, Tiszanána-Dinnyéshát pedig rendezett, békés környezettel várja a családokat, érdemes kipróbálni!

"Szuper a víz!"

(Heves Megyei Kormányhivatal)