Több mint kétmilliárd forintból újultak meg Füzesabony központi terei, utcái. Az egységes arculattal, a gazdasági és városi funkciók erősítésével a település belvárosa méltó járási központtá vált – hangzott el a pénteki projektzáró rendezvényen.

Attraktív városképpel, szabadidő eltöltésére is alkalmas közösségi terekkel, központi rendezvénytérrel és több ezer négyzetméter zöldfelülettel gazdagodott Füzesabony belvárosa. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 2,104 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a felújításra.

A projekt részeként korszerűsítették a csapadékvizet elvezető rendszert, átalakult a buszpályaudvar és a piac, de faltól falig megújult a város főutcája, a Rákóczi út is. A közlekedésfejlesztés részeként a parkolók rendezése, bővítésre is megtörtént.

A záró rendezvényen Nagy Csaba polgármester mondott köszönetet a projekt támogatóinak és a megvalósításában közreműködőknek. Mint mondta, már dolgoznak a további terveken, a város északi részének fejlesztésére keresnek forrást.

(Heves Vármegyei Kormányhivatal)