Hétfőn a Heves megyei bölcsődékben, óvodákban és iskolákban is megkezdődött a csoportos tesztelés. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott tájékoztatása szerint összesen több mint 400 helyszínen megközelítőleg hatezer ember szűrését végzik el a kormányhivatali dolgozókkal kiegészült orvos- és egészségtudományi hallgatók.

A részvétel önkéntes, de minden érintettet arra kérünk, hogy a koronavírus terjedésének lassítása érdekben vesse alá magát a tesztelésnek – mondja dr. Pajtók Gábor, kiemelve, hogy az, akinek esetlegesen pozitív lesz az eredménye, értesítse a háziorvosát és vonuljon házi karanténba!

Dr. Pajtók Gábor a hallgatókat egyezteti a menetrendet

A kormánymegbízott tájékoztatása szerint a harmincegy mintavételi stáb a hét öt munkanapján, ütemezetten keresi fel a több mint 400 Heves megyei intézményi telephelyet. A tesztelést és a kiértékelést az arra felkészítést kapott egyetemi hallgatók végzik, a kormányhivatal munkatársai pedig adminisztrációs feladatokat látnak el – tette hozzá.

A tesztelést arra felkészített hallgatók végzik

A megye szociális intézményeiben már pénteken megkezdődött és hétvégén is folyamatos volt a szűrés. Az intézmények saját erőforrásaikkal végzik el a vizsgálatokat, amelyekhez a szükséges eszközöket a kormányhivatal szállította ki.

A hallgatókat díjazás és a gyakorlati idő elismerése illeti meg

Köszönet az együttműködésért mindazoknak, akik a csoportos tesztelésben való részvételükkel segítik a járvány elleni védekezést! – hangsúlyozta dr. Pajtók Gábor.

Fotó: Gál Gábor

(Heves Megyei Kormányhivatal)