Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár részvételével tartották szerdán az épülő besenyőtelki sportcsarnok bokrétaünnepségét. A beruházás jól halad, már elkészült a tetőszerkezet, amelynek a legmagasabb pontjára került fel a hagyományos koszorú. Decemberre iskolások vehetik birtokba az új csarnokot.

Besenyőtelken régi álom válik valóra az sportcsarnok építésével, hiszen a településnek komoly hagyományai vannak a sport területén – hangzott el a beruházás borkétaünnepségén. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott szerint az épület a sportot, a gyerekeket, így az egészséget és a helyi közösségeket szolgálja. Felidézte, hogy Besenyőtelken a közelmúltban újult meg az iskola, valamint a bölcsőde és óvoda is. Az A-típusú - 18x30 méteres - csarnok építésére a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemének keretében kap több mint 600 millió forintnyi támogatást a település.

A várhatóan decemberre elkészülő épület vagyonkezelője az Egri Tankerületi Központ lesz, mint a helyi Dr. Berze Nagy János Általános Iskola fenntartója.

(Heves Megyei Kormányhivatal)