Hatvanban és Hevesen négy épületet érintett a Heves Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében megvalósuló beruházása. Hőszigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés valósult meg az épületek energiafelhasználásának csökkentése érdekében, három helyszínen pedig napelemek révén megújuló energia segíti a gazdaságosabb működést. Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közfeladatokért felelős államtitkár a Hatvanban rendezett átadón elmondta: idén összesen 28 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a kormányhivatalok épületeit érintően, de további korszerűsítéseket is terveznek, a cél ugyanis az, hogy minél több helyen hűtsünk, fűtsünk és világítsunk megújuló energiával.

Ebben az évben közel 28 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a kormányhivatalokban uniós és hazai forrásból a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, azaz a KEHOP keretében- mondta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közfeladatokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője Hatvanban, a járási hivatal földhivatali osztályának épületében rendezett projektátadón. Az államtitkár felidézte, hogy 2014-ben a kormány célul tűzte ki a középületek működtetésében az energia felhasználás csökkentését, valamint a megújuló energiák bevonását. A kormányhivatalok jó projektgazdák voltak, sorra készülnek el a beruházások- tette hozzá. A program folytatásaként további, még elavult középületeket terveznek felújítani. Szabó Zsolt kiemelte: a cél, hogy a passzívházak energiafelhasználásához közelítsünk, azaz hűtsünk, fűtsünk és világítsunk megújuló energiával!


A hatvani és hevesi járásokban összesen négy épületet érintett a projekt, nettó 87 millió forint felhasználásával: fűtés- és világításkorszerűsítés, szigetelés, valamint nyílászárócsere valósult meg. /Hevesi Járási Hivatal Földhivatali osztálya - Szabadság u. 1/A.; Hatvani Járási Hivatal – Balassi B. u. 14.; Hatvani Járási Hivatal Foglalkoztatási osztálya – Balassi B. u. 12., Hatvani Járási Hivatal Földhivatali osztálya – Balassi B. u. 2./Három épület tetejére napelemes rendszer került, ami jelentősen csökkenti majd a kiadásokat.


A hatvani épületeket érintően évente 370 ezer forintos megtakarítást jelent a megújuló energia bevonása – erről dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője számolt be. A kormánymegbízott elmondta, hogy a megyében a kormányhivatal 20 épülete újul meg a biztosított 1 milliárd 200 millió forintból.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)