Október elsején megyénkben is szolgálatba áll két mobilizált ügyfélszolgálat, amelyekkel az a cél, hogy minden olyan településen elérhetőek legyenek a kormányablakok szolgáltatási, ahol nincsen állandó ügyfélszolgálat. Az egyik kormányablakbusz a megye északkeleti, míg a másik a déli részén járja majd a településeket – hangzott el a szolgáltatásokról hírt adó egri és gyöngyösi tájékoztatókon.

Heves megye kilenc kormányablakában tavaly több mint 360 ezer ügyfél fordult meg, idén ez a szám közelíti a kétszázezret – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormányablakbuszok elindulásával a megye településeinek több mint háromnegyedében helyben lehet majd intézni az ügyeket és az akadálymentesített járművek nagy segítséget jelenthetnek mozgássérült, idős embertársainknak is. A kistelepülések ellátásán túl nagyobb cégek telephelyein, oktatási, egészségügyi, vagy szociális intézmények közelében is biztosítani tudják a közigazgatási ügyintézés lehetőségét – tette hozzá. A kormánymegbízott köszönetet mondott az ügyfelek maszkhasználattal kapcsolatos fegyelmezettségéért és kérte, minél többen éljenek az elektronikus ügyintézés, valamint az időpontfoglalás lehetőségével.

A kormányablakbuszok meghatározott menetrend szerint látnak el szolgálatot, az ügyfelek a kormanyablak.hu weboldalon tájékozódhatnak arról, hogy a településükön mikor állomásozik az ügyfélszolgálat. A buszokban elintézhetik a kormányablakokban elérhető legtöbb ügykört, benyújthatják kérelmeiket hatósági ügyekben, illetve tájékoztatást kaphatnak az eljárások menetéről. Többek között személyi okmányokkal, diákigazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre, vagy ügyfélkapu regisztrációra is lehetőség van. Jó tudni, hogy a mobilizált kormányablakokban illetéket csak bankkártyával lehet kifizetni.

Kozma Józsefné a vezetői engedélyét újította meg a keddi próbaüzem során. Csütörtökön már Ostoroson, Novajon, Rózsaszentmártonban, Petőfibányán és Zagyvaszántón lesznek megtalálhatók a kormányablakbuszok.

Fotók: Gál Gábor

(Heves Megyei Kormányhivatal)