Felsőtárkány gazdaságfejlődését, a Berva és a Déli iparterületek versenyképes vállalkozási helyszínné válását célozza az a beruházás, amelyet kedden adtak át a település új bekötő útjánál. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott elmondta, Felsőtárkány élt a kormány nyújtotta támogatási lehetőségekkel, száz százalékban pályázati pénzből valósult meg az új munkahelyeket teremtő fejlesztés.

Mintegy 480 millió forintos támogatásból megvalósult a két ipartelep közműfejlesztése, megépült a lakott területet mentesítő út és az Imókő patakon átívelő híd. Dr. Pajtók Gábor szerint a helyi gazdaság fejlődését jelentősen elősegítő projekt úgy valósult meg, hogy Felsőtárkány továbbra is élhető, sajátos természeti adottságokkal rendelkező kistelepülés marad.

Szántósi Rafael polgármester meghatározó jelentőségűnek nevezte a beruházást és köszönetet mondott a tervezésben, kivitelezésben részt vevőknek. Kiemelte, a bervai vállalkozások jelentősen hozzájárulnak a település és a közszolgáltatások fejlesztéséhez.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a többi közt elmondta: az Orbán Viktor vezette polgári kormány 2010-ben vette át a kormányzás felelősségét és azóta közel egymillió új munkahely jött létre, a rendszerváltoztatás óta mára a legmagasabb a munkavállalók száma.

(Heves Megyei Kormányhivatal)