Három turnusban rendez napközis tábort a Heves Megyei Kormányhivatal. A kormány a veszélyhelyzet megszüntetését követően biztosította a munkahelyi gyermekfelügyelet megszervezésének lehetőségét, ezért a kormányhivatal új családbarát programja a jogszabályoknak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajánlásainak megfelelően kis csoportokban várja munkatársai gyermekeit.

A kormányhivatalnak évek óta kiemelt célja, hogy lehetőségeihez mérten segítse dolgozói magánéleti és munkahelyi szerepeinek összehangolását. Idén jelentősen nőtt az igény a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezésére, ezért a - Családbarát munkahely címet már többször is elnyerő - kormányhivatal kísérleti jelleggel tematikus nyári tábort hirdetett Egerben.

Figyelembe véve az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai ajánlásait, kis csoportos turnusokra jelentkezhettek munkatársaink 10-13 éves korosztályba tartozó gyermekei. A tábor foglalkozásainak keretében játékosan sajátíthatják el az algoritmikus gondolkodás és programozás alapjait. Az egyszerre hasznos és szórakoztató időtöltés érdekében a kormányhivatal olyan készleteket vásárolt, amelyekkel az ötnapos program végére működő, tanítható robotokat építenek a csapatok.

Fotó: Gál Gábor

A kormányhivatal a visszajelzések alapján tervezi a jövőben kibővíteni az Informatikai tábort, mind a résztvevő korosztály, mind a turnusok száma és helyszínei tekintetében. A családbarát koncepciónak megfelelően minél több munkatársunknak szeretnénk segíteni gyermekeik tartalmas szünidei időtöltésében.

(Heves Megyei Kormányhivatal)