Az állami foglalkoztatási szerv által indított munkaerőpiaci program keretében azok igényelhetnek támogatást vállalkozóvá válásukhoz, akik a kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak.

A támogatás feltétele az állami foglalkoztatási szerv által nyújtott egy hónapos szolgáltatás keretében megvalósuló, a vállalkozási kompetenciák elsajátítását segítő képzés sikeres elvégzése, valamint az indítani kívánt vállalkozás hatékonyságát, működését bemutató üzleti terv készítése is.

Az egy hónapos szolgáltatást sikeresen elvégző résztvevők kérelmet nyújthatnak be a 2 millió forintos tőkejuttatás-támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatási elem csak együtt nyújtható. Azok, akik a támogatást elnyerik, vállalják, hogy legalább két évig fenntartják a főállású önfoglalkoztatást.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok (jobbra) közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet legkésőbb 2022. szeptember 23-ig. A programmal kapcsolatos részletes információk a Hirdetményben találhatók. További tájékoztatás a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályán kérhető a (36) 522-700-as telefonszámon.

(Heves Megyei Kormányhivatal)