Ismét elkezdődött a mezőgazdasági termelők számára az egységes kérelem benyújtási időszaka. Heves megyében idén 5600 ügyféltől összesen 165 ezer hektár vonatkozásában számít támogatási igényre a kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztési főosztálya.

Április 7-én megnyílt az egységes kérelem benyújtását lehetővé tévő elektronikus felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán. 2021-ben 44 jogcímen igényelhető támogatás, köztük a területalapú, a zöldítési és számos termeléshez kötött támogatás, az állatalapú támogatások, valamint a kistermelői támogatás is.

Idén a szankciómentes kérelembeadásra 2021. április 7. és május 15. között van lehetőség (hétvégére tekintettel május 17.).  Fontos információ, hogy a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet ellenére az Agrárminisztérium – a Kincstárral és a Kamarával egyeztetve – nem tervezi a kérelmezési határidő meghosszabbítását.

Részletes információkkal a Heves Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az egységes kérelem benyújtása kizárólag ügyfélkapus azonosítás után lehetséges, elektronikus úton. Ügyfélkapu nyitására Heves megye bármelyik kormányablakában lehetőség van előzetes időpontfoglalás után.

(Heves Megyei Kormányhivatal)