A kormány elkötelezett a Modern Városok Program folytatása mellett és biztosítani fogja az egri fejlesztésekhez szükséges támogatásokat – erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyeszékhelyen, miután dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kezdeményezésére egyeztetésen vett részt a város jelenlegi és volt polgármestereivel.

A miniszter felidézte, hogy a kormány 2015 óta számos várossal kötött megállapodást a megyei jogú városok egységes terv szerinti fejlődése érdekében. Mint mondta, Egerben még Habis László polgármesterrel állapodtak meg, de a jelenlegi városvezetővel is tovább szeretnék vinni a projekteket. Gulyás Gergely kijelentette, megerősítették azt a szándékot, hogy épüljön meg a város határain is túlmutató Egri Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont, az elkerülő út, folytatódjon a vár fejlesztése, az intermodális csomópont végleges tervei pedig még ebben a hónapban elkészülnek.

Eger számára kedvező döntések születtek, kimozdultak a projektek a holtpontról – értékelt dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a szakmai egyeztetés kezdeményezője. Hozzátette, az egriek támogatása – programelemek az eredeti tervek szerinti megvalósulásáért – biztosítottnak látszik.

Mirkóczi Ádám polgármester elmondása szerint a gazdasági nehézségek, főként az építőanyagárak emelkedése miatt a már futó projektek – a vízilabda központ és a várfelújítás – forráshiányossá váltak, ezért örül annak, hogy a miniszteri tájékoztatás szerint a kormány támogatása biztosított az teljes megvalósításhoz.

(Heves Megyei Kormányhivatal)