A következő napokban Pfizer-, Szputnyik V és AstraZeneca-vakcinákkal folytatódik főként a 60 év feletti regisztrált idősek és krónikus betegek oltása Heves megyében. A kormányhivatal népegészségügyi főosztályára szerdán újabb oltóanyag-szállítmány érkezett. Az AstraZeneca-ampullákat a hivatal szállítja ki a rendelőkbe.

Minden praxis részesül a szerdán érkezett AstraZeneca-oltóanyagból, így újabb kétezer regisztrált idős, krónikus beteg honfitársunk kaphatja meg Heves megyében az első koronavírus elleni oltást a háziorvosánál – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott kiemelte, hogy párhuzamosan zajlik a rendelőkben a második körös oltások beadása is.

Szputnyik V és Pfizer-vakcinákkal oltanak a következő napokban a kórházi oltópontotokon, ahová összesen kilencezer regisztrált páciensüket irányíthatják a háziorvosok.

A jövő szerdáig tartó oltási hét végére Heves megyében közel ötvenezerre nő azok száma, akik megkapták az első oltásukat, míg nyolcezerre azoké, akik már a másodikat is.

Dr. Pajtók Gábor tájékoztatása szerint a megyében a háziorvosok, a kórházak és a szervezésben részt vevők is megfeszített munkát végeznek, a rendelkezésre álló oltóanyagot pedig mindenhol a lehető legrövidebb idő alatt használják fel. A kormánymegbízott ismét kérte az önkormányzatokat, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a háziorvosokat az adminisztrációban és a páciensek szállításában.

(Heves Megyei Kormányhivatal)