A Heves Megyei Kormányhivatal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez. Az akció 2009 óta a fenntartható jövő érdekében hívja fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára.

A kampány kiemelt témája idén a Láthatatlan hulladék címet viseli és a fogyasztói igények kielégítése, egy-egy termék előállítása során keletkező anyagokra, hulladékokra hívja fel a figyelmet. Környezetbarát védjeggyel rendelkező, illetve újrahasznosított termékek beszerzésével, az elromlott tárgyak, eszközök megjavításával, használatuk hosszú távú biztosításával csökkenthetjük a láthatatlan hulladék mennyiségét, egyben saját ökológiai lábnyomunk nagyságát.

A Heves Megyei Kormányhivatal "Elemen INnen, palackon túl" című akciója keretében munkatársaink vállalták – és erre biztatnak másokat is -, hogy kezdő lépésként nem használnak nejlon szatyrokat (helyettük textiltáskával vásárolnak) és mellőzik a palackozott ásványvíz, üdítő fogyasztását. A hosszú távú program része lesz a használt elemek gyűjtése is, hogy ezek a veszélyes hulladékok ne a háztartási szemétben landoljanak.

Csatlakozzanak Önök is hozzánk – legalább október 21. és 29 között - egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

Részletek az Európai Hulladékcsökkentési Hétről:

https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/

A 2020-as Hulladékcsökkentési Hét november 21-29. között kerül megrendezésre.

(Heves Megyei Kormányhivatal)