Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. december 1. 16:23

Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

A fogyasztók magánszférájának védelme érdekében új szolgáltatással biztosítja az adathordozókon tárolt információk végleges törlését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. Az ingyenes, állam által hitelesített, könnyen kezelhető szoftverrel mindenki maga tudja elvégezni az adattörlést tartós adathordozóin.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2021. november 30. 14:39

Megújul a földhivatali nyilvántartás

Jelentősen csökkennek az adminisztratív terhek az E-ingatlan-nyilvántartás bevezetésével, amelyről kedden tartottak képzést kormányhivatali munkatársaknak Egerben, a Megyeházán. A résztvevőket dr. Kadlott Csaba főigazgató köszöntötte.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2021. december 3. 11:59

Egri elkerülő út – kérdőíven várják a véleményeket

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. készítteti el Eger közlekedésének tehermentesítése érdekében a várost keletről elkerülő út tanulmánytervét és környezeti hatástanulmányát, a környezetvédelmi engedély megszerzésével. A közösségi tervezés keretében a lakosságnak és az érintetteknek is lehetőségük van megosztani véleményüket, az első online kérdőív már kitölthető a projekt weboldalán.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 17. 16:19

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte - Budapesten kiemelten - megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

KORMÁNYHIVATALOK, 2021. november 4. 16:24

Az oltatlanok oltására a vállalatok igényelhetnek oltóanyagot a megyei oltási munkacsoportoktól

A kormány lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy a többi dolgozó védelme érdekében munkafeltételként előírják az oltás felvételét. A nagyobb létszámú vállalkozások a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. A vakcinát tehát az üzemorvosok is beadhatják a még oltatlan dolgozóknak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2021. november 22. 8:00

Készség és Képzelet a fenntARThatóságért

A Heves Megyei Kormányhivatal rajzpályázatot hirdet Heves megyében élő alsó tagozatos általános iskolás gyermekek részére az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából. A fődíj egy roller!