­A január 25-i sikeres vizsgával teljesítették a kormányablak-ügyintézői képzést a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal munkatársai.

A Miniszterelnökség KÖFOP-2.1.3-VEKOP-15-2016-00002 „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projektjének fő célja a területi államigazgatás humánerőforrás fejlesztése, amelynek köszönhetően javul az ügyintézők szakmai felkészültsége, az ügyintézés színvonala, és az ügyfelek elégedettsége. A közigazgatás hatékony működéséhez, a szolgáltatói szemléletű feladatellátásához elengedhetetlen a kormánytisztviselők folyamatos képzése, a naprakész információk elsajátítása. Ennek érdekében Hajdú-Biharban 2022. november 15-én indult el a kormányablak-ügyintézői képzés VII. üteme.

Az ünnepélyes bizonyítvány átadón dr. Árokné dr. Toma Krisztina, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, Hajdú-Bihar vármegye 19 kormányablakában több mint 210 kolléga dolgozik. Hangsúlyozta, hogy mivel a kormányablakok a területi közigazgatás „egyablakos ügyintézési helyszínei”, ahol kevés kivételtől eltekintve valamennyi államigazgatási ügy elindíthatóm, az ott dolgozó munkatársak folyamatos képzése, szakmai felkészültségének fejlesztése kiemelt feladat.  

Dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa köszöntőjében emlékeztetett: az elmúlt tíz évben a kormányzat alapjaiban építette újjá az államrendszert, amelyet korszerű közigazgatásra, átlátható működésre, ügyfélközpontú szolgáltatásokra és értékelvű közszolgálatra alapozott. 2011-ben 29 kormányablak működött 29 ügykörben, míg mára számuk meghaladja a 314-et és több mint 2500 ügyet intéznek ezek munkatársai.

A pályázatnak köszönhetően a VII. ütemben Hajdú-Bihar vármegyében huszonnégy kormánytisztviselő végezte el sikeresen a kormányablak-ügyintézői képzést.

Dr. Árokné dr. Toma Krisztina, dr. Domokos Péter és a frissen végzett kormányablak-ügyintézők

(HBVKH)