­A járvány időszakában talán még inkább oda kell figyelnünk a véradás fontosságára, ezért a kormányhivatal úgy döntött, ismét csatlakozik az önkéntes véradáshoz.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal negyvenkét munkatársa adott vért a XX. Kormánytisztviselői Véradó Hét alkalmával november 12-én, a debreceni Megyeháza Bessenyei termében.

A vérellátás az egészségügyi szolgáltatások között kiemelt jelentőséggel bír, hiszen vérkészítmények nélkül számos beteg élete válságba kerülhet. A napi véradások elengedhetetlenek az országos vérkészlet fenntartása érdekében. A Miniszterelnökség és az Országos Vérellátó Szolgálat is elkötelezett a véradók, a vért kapó betegek, valamint a munkatársak egészségének védelme iránt, ezért a Kormánytisztviselői Véradó Hét minden alkalmát – így a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal épületében zajlót is – a vonatkozó biztonsági előírások betartásával bonyolított le.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.

A kormányhivatal mindenkit bátorít a véradásra, hiszen egyetlen donor akár három emberen is segíthet!

(HBMKH)